Matematik

Hvorfor kan man omregne fra km/t til m/s ved at gange farten med 5/18?

18. oktober 2018 af Bogelsker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2018 af kanjeghjælpedig (Slettet)

Kig her:

https://www.regneregler.dk/hastighed-omregning

- det er de 1000/3600 forkortet med 200


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2018 af npk (Slettet)

omskriv x km/t til x m/s (x er hastigheden):

x km/t = x * 1000m/3600s = x * 10m/36s = x * 5m/18s = x * 5/18 * m/s

      


Skriv et svar til: Hvorfor kan man omregne fra km/t til m/s ved at gange farten med 5/18?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.