Kemi

Opløslighedsproudkt

19. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal beregne opløselighedsproduktet (ksp) for Mg(OH)2 hvis pH er 3. Forstår ikke helt hvordan man kan gør det


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af janhaa

pH=3 => pOH=11 => [OH-] = ?

Ksp = (Mg^2+)*(OH^-)^2

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2018 af mathon

ved 25°C:

                     \small \left [ OH^- \right ]=\frac{K_v}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}}{10^{-pH}}=\frac{10^{-14}}{10^{-3}}

                     \small \left [Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=K_{op}

        


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2018 af mathon

Du skal beregne opløseligheden af Mg(OH)2 ved pH = 3.

ved 25°C:

                     \left [ OH^- \right ]=\frac{K_v}{\left [ H_3O^+ \right ]}=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-pH}\; M}=\frac{10^{-14}\; M^2}{10^{-3}\; M}=10^{-11}\; M

                     \left [Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=5\cdot 10^{-12}\; M^3

                     \left [Mg^{2+} \right ]=\frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{\left (10^{-11}\; M \right )^2}=5\cdot 10^{10}\; M

Opløseligheden af Mg(OH)_2 ved pH = 3 er lig med opløseligheden af Mg^{2+} ved pH = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2018 af mathon

Opløseligheden af Mg(OH)_2 ved pH = 3 er lig med  \small \left [Mg^{2+} \right ] ved pH = 3.


Svar #5
19. oktober 2018 af hellokitty3

Hvorfor er det ved 25 grader

Svar #6
20. oktober 2018 af hellokitty3

og hvor har du 10^-14 fra? til konc. af kv


Svar #7
20. oktober 2018 af hellokitty3

forstår det faktisk ikke altså hvad er konc. af mg og hvordan kan det være at du får Mg*OH til 5*10^-12


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2018 af mathon

...fordi vands ionprodukt Kv = a·10-14 M2 og a = 1 netop ved 25°C.


Svar #9
20. oktober 2018 af hellokitty3

ok hvad med konc. af mg og oh hvordan får du det til 5*10^12


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2018 af mathon

K_{op}\left ( Mg(OH)_2 \right )=5\cdot 10^{-12}\; M^3\qquad\textup{findes ved opslag.}


Svar #11
20. oktober 2018 af hellokitty3

Hvad er Kop?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2018 af mathon

       K_{op}=K_{sp}\qquad \textup{er opl\o selighedsproduktet}


Svar #13
20. oktober 2018 af hellokitty3

Okay og det Er en konstant?

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. oktober 2018 af mathon

      K_{op}\; \textup{er en temperaturafh\ae ngig konstant.}


Svar #15
20. oktober 2018 af hellokitty3

Ja :)


Skriv et svar til: Opløslighedsproudkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.