Matematik

Funktions analyse

19. oktober 2018 af LePede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem monotoniforhold og ekstrema til følgende funktioner:

a) g(x) = x^3 + 4x^2 + 3^x

b) h(x) = x^3 + 1,5x^2  − 6x + 3

c) k(x) = x^3 − 3x^2 − 10x + 4 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af AMelev

Bestem nulpunkter og fortegn for de afledede funktioner..


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2018 af ringstedLC

Generelt:

\begin{align*} f(x) &= ax^{n}+bx+c\Downarrow\\ f(x) &= ax^{n}+bx{^1}+cx^{0}\Downarrow\\ f'(x) &= a{\color{Red} n}x^{{\color{Red} n}-1}+{\color{DarkGreen} 1}\cdot bx^{{\color{DarkGreen} 1}-1}+{\color{Magenta} 0}\cdot cx^{{\color{Magenta} 0}-1}\Downarrow\\ f'(x) &= anx^{n-1}+b \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2018 af mathon

                          \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline &\textup{afledt}&\textup{nulpunkter for}\\ \textup{opg.}&\textup{funktion}&\textup{afledt funktion }\\ \hline a&g{\, }'(x)=3x^2+8x+\ln(3)3^x&x=\left\{\begin{matrix} -2.65925\\-0.12554 \end{matrix}\right.\\ \hline b&h{\, }' (x)=3x^2+3x-6&x=\left\{\begin{matrix} -2\\1 \end{matrix}\right.\\ \hline c&k{\, }'(x)=3x^2-6x-10&x=\left\{\begin{matrix} \frac{3-\sqrt{39}}{3}\\ \frac{3+\sqrt{39}}{3}\\ \end{matrix}\right.\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Funktions analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.