Matematik

procent

20. oktober 2018 af Hove65 - Niveau: C-niveau

                                         Hej

jeg har kigget på denne opgave flere timer om der er en som vil hjælpe.

Prisen for en liter mælk stiger fra 6,50kr til 7,25kr

Beregn den absolutte stigning?

Beregn den relative stigning?

jeg vil meget gerne have vist hvordan man gør.Tak derude


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2018 af StoreNord

Absolut stigning:   7,25kr   minus   6,50kr   =    ?kr

Relativ stigning:    (7,25kr   minus   6,50kr)/6,50kr*100   =    ?%


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2018 af mathon

eller
               \small \begin{array} {lrcllrcll} \textup{ny pris}&\textup{kr}&=&7.25&\textup{gammel pris}&\textup{kr}&=&6.50\\ \textup{prisforhold ny gammel}&\frac{7.25}{6.50}&=&1+r\\ &1.1154&=&1+r\\ &0.1154&=&r=\tfrac{p}{100}\\ \textup{procent}&p&=&0.1154\cdot 100 \end{array}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.