Matematik

FP9 Tal-ligevægt - Matematik 9 Klasse`s niveau

24. oktober 2018 af benjaersej - Niveau: 9. klasse

Jeg skal beregne værdien af den ubekendte M, i en tal-ligevægt.

Den er sådan her:

Den første ligevægt er på 8 og 12

Den anden er på 3m og 1

Den sidste er på 7 og m

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
24. oktober 2018 af benjaersej

Klik på den vedhæftet fil for at se hvad jeg snakker om :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2018 af MatHFlærer

7+m=(12+8)/2, isoleres m fås 3. :-)

Tænk over hvordan jeg mon kom frem til det

Hvad med 3m+1=(12+8)/2? kan du også bruge den?

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. oktober 2018 af AMelev

Gul og orange ligevægt giver 7+ m =3m +1, hvoraf m kan bestemmes.

Gul + Orange ligevægt med blågrøn giver: 7 + m + 3m + 1 = 12 + 8, hvoraf m også kan bestemmes.


Svar #4
25. oktober 2018 af benjaersej

@AMelev Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: FP9 Tal-ligevægt - Matematik 9 Klasse`s niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.