Matematik

Bestem koordinatsættet til toppunktet for en parabel

24. oktober 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære forum.

Jeg skal besvare opgaven som vist på skærmbilledet. Her er mit bud - er det korrekt?

Parablen er udtrykt ved ligningen: y=2x^2-4+3

Vi finder toppunktet for parablen ved følgende formel: (T_x,T_y)=(\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a})

Dernæst udregner vi diskriminanten:

 d=b^2-4ac

(-4)^2-4\cdot 2\cdot 3=-8

T_x=(\frac{-b}{2a})=\frac{-(-4)}{2\cdot 2}=1

T_y=(\frac{-d}{4a})=\frac{-(-8)}{4\cdot 2}=1

(T_x,T_y)=(1,1)

Derfor er koordinatsættet til parablens toppunkt lig (1,1).

Vedhæftet fil: Screenshot (80).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af StoreNord

Det er forkert.
Se: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/andengradsligning/toppunktsformel

Men du mente nok heller ikke:                  y=2x2-4+3


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2018 af ringstedLC

Hvis parablen hedder:

y=2x^2-4x+3

er det korrekt.


Svar #3
25. oktober 2018 af Imhotep (Slettet)

#2

Hvis parablen hedder:

y=2x^2-4x+3

er det korrekt.

Tak, jeg skrev forkert.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til toppunktet for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.