Matematik

ligning der ikke går op

25. oktober 2018 af der2o0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det her er nok et trivielt og let spørgsmål. Jeg sad og rodede med nogle udregninger, og jeg kan virkelig ikke se fejlen, så her kommer spørgsmålet: 

Hvorfor er 0=\frac{(-64-32x)}{4}+4x+4 ikke lig med 4=-64-32x+16x+16

Man ganger jo blot 4 med hvert led??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af Mathian

4*0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2018 af mathon

                                   \small \small \begin{array}{rcl} 0&=&\frac{-64-32x}{4}+4x+4\\ 0&=&-16-8x+4x+4 \\ 0&=&-4-2x+x+1\\ x&=&-3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2018 af mathon

                                  \small \small \small \begin{array}{rcll} 0&=&\frac{-64-32x}{4}+4x+4&\textup{br\o ken forkortes med 4}\\ 0&=&-16-8x+4x+4&\textup{der divideres med 4} \\ 0&=&-4-2x+x+1&\textup{x separeres}\\ x&=&-3 \end{array}


Skriv et svar til: ligning der ikke går op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.