Matematik

beregn f(3), og bestem en regneforskrift for f

26. oktober 2018 af hng90210 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave for i min temarapport om lineære sammenhænge, og jeg har lidt svært ved at forstå den, og hvordan jeg skal gribe den an. Opgaven ser således ud:

for at sammenligne økonomien for forskellige frysere skal man se på de samlede udgifter for anskaffelse og elforbrug.

en fryser A koster 3895kr i anskaffelse, og og udgiften til elforbrug er 393kr pr år. Med f(x) betegnes de samlede udgifter i kr. til anskaffelse og elforbrug efter x år. 

bestem f(3), og bestem en regneforskrift for f.

håber der er nogen, der kan hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2018 af SuneChr

I den lineære forskrift
f (x) = ax + b
indsætter vi, det vi ved:
f (x) = 393·x + 3895
f (3)     her indsætter vi 3 på x'es plads i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2018 af mathon

                \small \begin{array}{lrclcl} \textup{udgift efter x \aa r:}&f(x)&=&x\cdot 393+3895\\ \textup{s\ae dvanligvis noteret:}&f(x)&=& 393x+3895\\\\ \textup{bestem f(3):}&f(3)&=& 393\cdot 3+3895&=&5074 \end{array}


Svar #3
26. oktober 2018 af hng90210

okay, mange tak for svar, jeg forstår det nu!:)


Skriv et svar til: beregn f(3), og bestem en regneforskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.