Kemi

støkiometri

27. oktober 2018 af janhaa - Niveau: Universitet/Videregående

oppgave på norsk, noen som vet?


En prøve av mangan (Mn) på 2,991 g reagerer med overskudd HCl(g) og produserer 3,22 liter H2(g) ved 343 K og 0,963 bar sammen med manganklorid med støkiometri MnClx(s). Hva er korrekt formel for kloridet som produseres i reaksjonen?

(svar MnCl2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2018 af mathon

             \small 0.054 \textup{ mol Mn \ae kvivalerer 0.108 mol H}_2


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

             \small \small n_{H_2}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(0.963\;bar)\cdot (3.22\;L)}{\left (0.083144\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 343\; K \right )}=0.108\; mol


Svar #3
27. oktober 2018 af janhaa

Ok, så 0,108/0,054 = 2

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2018 af mathon

                          \small \underset{0.054\; mol}{Mn\, _{\textit{(s)}}}\; +\; \underset{\underset{0.108\; mol\; 2\, HCl}{0.108\; mol\; H_2}}{x\, HCl\, _{\textit{(aq)}}}\; \longrightarrow \; MnCl_x\; +\; \underset{0.108\; mol}{H_2\, _{\textit{(g)}}}

hvoraf

                          \small \small Mn\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; MnCl_2\; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}


Svar #5
27. oktober 2018 af janhaa

ahhh. of course, thanks


Skriv et svar til: støkiometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.