Matematik

Nogen som kan hjælpe?

28. oktober 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved

f(x)=3x2-6x+5

Linje m tangerer grafen for f i punktet  (P(2; f(2)).

1. Bestem en ligning for m.
2. Tegn graferne for f og m.
3. Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af OliverHviid

1. Anvend formlen for tangentens ligning, dvs. y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

3. Løs f'(x)=12 og indsæt x-værdien i tangentens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-10-28 19-55-58.png


Skriv et svar til: Nogen som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.