Kemi

Opløselighedsprodukt

28. oktober 2018 af Recep1212 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en dig kan hjælpe mig med følgende opgave akut?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af Tqooa

Måske kan du bruge den formel:

-\Delta G^o= R*T*ln(K)

Det lille o burde være en plimsoll, men kunne ikke finde ud af at lave den.

Mener så, at man kan gøre sådan.:
Du kender R (konstant), T (temp i Kelvin), desuden kender du K (regn dog lige om til standartenheder for koncentration først!). Den eneste ubekendte er nu -Standartændringen i Gibbs energi. Beregn denne.
Indsæt nu i stedet den nye T (stadig i Kelvin) på T'ets plads i formlen og beregn det nye K.
Mener, at man burde kunne gøre sådan, da -\Delta G^o vel er en konstant. Hvad siger i andre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2018 af janhaa

[Ag^+]=[Cl^-]=\frac{8,9*10^{-4}\,g/l}{143,4\,g/mol}=6,21*10^{-6}\,M\\ \\ K(sp)=(6,21*10^{-6}\,M)^2=3,85*10^{-11}\,M^2


Svar #4
28. oktober 2018 af Recep1212 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2018 af Tqooa

Ups, læste opgaven forkert! Undskyld og godt, at du har fået hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2018 af mathon

                   \small 8.9\cdot 10^{4}\; \tfrac{g}{L}            \small M=143.32\tfrac{g}{mol}

Den molære opløselighed kaldes s
                                                              \small s=\frac{8.9\cdot 10^{-4}\; \tfrac{g}{L}}{143.32\; \tfrac{g}{mol}}=6.21\cdot 10^{-6}\; M

Opløselighedsproduktet:
                                                              \small \left [Ag^+ \right ]\cdot \left [Cl^- \right ]=s\cdot s=K_{sp}

                                                              \small K_{sp}=s^2

                                                              \small K_{sp}=s^2=\left ( 6.21\cdot 10^{-6} \; M\right )^2=3.86\cdot 10^{-11}\; M^2
                                                                   


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.