Matematik

Får samme svar og alligevel ikke. Hjælp

29. oktober 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, hvor jeg skulle beregne en diffusionskoefficient. Jeg benyttede den rigtige formel, og får også det ene svar rigtigt. Jeg undrer mig bare, hvordan de får deres andet svar:

Jeg får kun det første svar: 7,42*10-10 m2s-1 . Hvordan opnår de det andet svar? 

https://imgur.com/a/3KrGNAp


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2018 af StoreNord

De transformerer resultatat ved at gange med:
                       \left (\frac{100 \; cm}{1\; m} \right )^{2}\cdot \left ( \frac{60\; sek}{1\; min} \right )
Begge brøker er enhedsbrøker. Dvs. de har værdien  1.


Svar #2
29. oktober 2018 af sansas

Jeg er stadig ikke helt med. Jeg prøvede at gange det med 60 sek, og fik 4,45*10^-8, hvilket stadig ikke er det samme? Ydermere, hvorfor transformerer de resultatet på denne måde? 

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2018 af StoreNord

Jeg glemte også første gange at kvadrere de 100.      :-)
De transformererer nok resultatet, fordi de ønsker en anden enhed.


Svar #4
29. oktober 2018 af sansas

Det jeg gjorde var: 7,42*10-10 m2s-1*60sek =4,45*10-8 

Dernæst multiplicerede jeg 4,45*10-8 *100cm2 og fik det samme svar som dem: 4,45*10-4 cm2 min-1

Men der burde være en hurtigere måde at gøre det på? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2018 af StoreNord

\left (\frac{100 \; cm}{1\; m} \right )^{2}\cdot \left ( \frac{60\; sek}{1\; min} \right )=60\cdot 10^{4}            som ganges på det første facit.


Svar #6
30. oktober 2018 af sansas

Sidste spørgsmål, og det kan virke dumt, men jeg forsøger at forstå det. Får du de 60*10 ved at gange 100med 60 sek? Ved at gøre dette får jeg 60000. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. oktober 2018 af StoreNord

1002 = 10.000 = 104    som ganges med 60


Svar #8
30. oktober 2018 af sansas

TAK! :) 


Skriv et svar til: Får samme svar og alligevel ikke. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.