Matematik

Cirklens ligning

30. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

"To cirkler med radius 2 har centrer i henholdsvis (−1,0) og (3,0). Find ligningerne for de to cirkler med radius 2, der tangerer disse to cirkler."

Nogen som kan tegne med en skitse på hvilke cirkler vi skal have fat i?

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2018 af mathon

De to søgte cirkler med radius 2 har
centrum i
                        \small \small \left ( 1;2\sqrt{3}\right ) \quad\textup{og}\quad \left ( 1;-2\sqrt{3}\right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2018 af mathon

dvs
   cirklerne
                         \small \left (x-1 \right )^2+\left (y-2\sqrt{3} \right )^2=2^2
         og
                         \small \left (x-1 \right )^2+\left (y+2\sqrt{3} \right )^2=2^2

                                                                                centrer beregnet ved brug af Pythagoras.


Svar #3
30. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

Super, takker! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2018 af mathon

Centrer beregnet ved brug af Pythagoras og symmetri om linjen x = 1.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.