Kemi

Puffersystemer

30. oktober 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave (vedhæftet). Jeg er helt lost og forstår ikke hvordan jeg skal løse den.

Mangler både hjælp til a og b.

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2018 af mathon

a)
                 \small pH= pK_a+\log\left ( \frac{0.20\; M}{0.15\; M} \right )

                 \small pH=4.76+\log\left ( \frac{0.20\; M}{0.15\; M} \right )


Svar #3
30. oktober 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

nice. mange tak. Hvordan skal jeg så løse b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2018 af mathon

Ved tilsætning af HCl mindskes \small \left [ CH_3COO^- \right ] og \small \left [ CH_3COOH \right ] øges:

                 \small pH=4.76+\log\left ( \frac{\left (0.20\; M \right )-x}{\left (0.15\; M \right )+x} \right )

                 \small x=0.12442\; \tfrac{mol}{1000 \; ml}=0.0622\; \tfrac{mol}{500\; ml}

Beregning af antal mL saltsyre:

                 \small V\cdot c=n

                 \small V=\frac{n}{c}=\frac{0.0622\; mol}{1.0\; \tfrac{mol}{1000\; mL}}=62.2\; mL

                


Svar #5
07. november 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan isolerer du x


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2018 af mathon

                \small 4.2=4.76+\log\left ( \frac{0.20 -x}{0.15 +x} \right )

                \small 4.2-4.76=\log\left ( \frac{0.20-x}{0.15+x} \right )

                \small -0.56=\log\left ( \frac{0.20-x}{0.15+x} \right )

                \small 10^{-0.56}= \frac{0.20-x}{0.15+x}

                \small 10^{-0.56}\cdot (0.15+x)= 0.20-x

                \small 0.041313+0.275423x=0.20-x

                \small 1.275423x=0.20-0.041313

                \small 1.275423x=0.158687

                \small x=\frac{0.158687}{1.275423}

                \small x=0.12442


Skriv et svar til: Puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.