Fysik

Procent der går tabt, elektricitet

01. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

I den anden del at opgaven forstår jeg ikke hvordan man skal beregne procenten der går tabt. Jeg troede a man skal bruge Joules lov. Men læreren sagde at man skal 32,02*W/1500W = 2, 3%, jeg forstår ikke hvorfor

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af peter lind

Du kan god tage omvejen ved først at beregne i men det er lettere at beregne effekten direkte. P = U*I = U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2018 af ringstedLC

Du er helt galt på den, fordi du beregner strømmen ved belastningen 0.8 Ω. I et alm. hus er de største sikringer på 16 A, så 287 A er er jo nok lidt i overkanten.

Kredsløbet er en seriekobling af ledningen (0.8 Ω) og elvarmerne. Elvarmerne modtager 1500 W ved 230 V.

\begin{align*} I &= \frac{P}{U}\;\left ( \frac{W}{V} \right )=\;?\;A \\ P_{ledn.} &= I^2\cdot R_{ledn.}\;,\;R_{ledn.}=0.80\;\Omega \\ P_{tab,\;ledn.} &= \frac{P_{ledn.}\cdot 100}{P}\;\left ( \frac{W}{W} \right )=\;?\;\% \end{align*}


Skriv et svar til: Procent der går tabt, elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.