Matematik

Solve funktion lommeregner

02. november 2018 af Haider7 - Niveau: B-niveau
Hvis jeg har y= 2x+3


Hvis jeg f.eks gerne vil finde x værdien når y = 10 hvordan kan jeg finde det via solve funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvilken lommeregner?...


Svar #2
02. november 2018 af Haider7

Ti83

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2018 af OliverHviid

Nu har jeg ikke en ti-lommeregner, men hvis den fungerer på samme måde som cas-programmet til pc (det burde den vel), så kan du definere din funktion og skrive solve(y(x)=10,x) Hvis du ikke vil definere den, så kan du skrive solve(10=2x+3,x) 


Svar #4
02. november 2018 af Haider7

Hvis jeg skriver solve(10=2x+3,x) så fejler den. Måske en anden måde jeg skal skrive det på

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

Virker det med
   solve(2x+3 - 10, x, 0)

husk at solve skal stå i fed. Det opnås ved at trykke "2nd", så "0", og dernæst vælge solve.


Svar #6
02. november 2018 af Haider7

Ja der virker det men er sikker på at man i solve funktion også kunne skrive at den skal give 2x+3=10 men ved bare ikke hvordan.

Skriv et svar til: Solve funktion lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.