Matematik

Hvor mange procent er rumfanget af 10-kronen mindre end rumfanget af 20-kronen?

05. november 2018 af Sheroo2000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Fakta om den danske 20-krone:

Vægt 9,3 g
Diameter 27 mm
Tykkelse 2,35 mm

Fakta om den danske 10-krone:

Vægt 7 g
Diameter 23,35 mm
Tykkelse 2,3 mm

Hvor mange procent er rumfanget af 10-kronen mindre end rumfanget af 20-kronen?g 

-Jeg når frem til rumfanget, men ved ikke, hvordan jeg kan omregne det til procenttallet

LØSNING

Rumfanget af 20-krone

radius=27/2=13,5

V=PI*(r^2)*h

V=PI*(13,5^2)*2,35=1345,5 (mm^3)

(10^3)=1000

1345,5/1000=1,35 (cm^3)

Rumfanget er 10-krone

radius=23,35/2=11,7

V=PI*(r^2)*h

V=PI*(11,7^2)*2,3=989 (mm^3)

(10^3)=1000

989/1000=0,1 (cm^3)

1345,5 - 989 = 356,5

En der kan hjælpe mig please?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af AMelev

Rumfanget (mm3) af 10-krone er V10 = 989
Rumfanget (mm3) af 10-krone er V 20 = 1345.5

\frac{V_{20}-V_{10}} {V_{20}} omreges til %
 


Svar #2
06. november 2018 af Sheroo2000 (Slettet)

1000 tak


Skriv et svar til: Hvor mange procent er rumfanget af 10-kronen mindre end rumfanget af 20-kronen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.