Matematik

Redegør for at et udtryk.

05. november 2018 af Kraes4 - Niveau: B-niveau

Hej,

Har fået stille denne opgave:

Et rektangel har en vinkelspids i (0,0), en vinkelspids på den posi­tive del af x-aksen, en vinkelspids på den positive del af y-aksen og den fjerde vinkelspids i første kvadrant på linjen  [l: \; 2x + y = 100] .

1.Vis, at punktet (20,60) ligger på l, tegn situationen og bestem rektanglets areal i dette tilfælde. Gør derefter det samme for punktet (40,20).

2.Hvis (x, y) ligger på l, skal du gøre rede for, at arealet A(x) af rektanglet kan skrives som A(x) = −2x2 + 100x.

Indsæt hhv. 20 og 40 på x's plads og se om arealerne bliver de samme som før.

Jeg har lavet 1'eren. Men er i tvivl om 2'eren - Hvordan redegør jeg for dette? har svært ved at se hvad x'et repræsenterer. 



Et fingerpeg i den rigtige retning ville være rigtig rart!
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2018 af StoreNord

Okay. Jeg ser lige på det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2018 af StoreNord

2)
Øverste højre hjørne ligger på linjen.

Rektanglets grundlinje går på a-aksen fra 0 til x; altså har grundlinjen længden x.

Rektanglets højre side går mellem punkterne (x,0) og (x,y); altså er højre side f(x) høj

Arealet er grundlinje gange højde.       
                                           A(x)=x*(f(x) = x*(-2x+100) = -2x+100x


Svar #3
05. november 2018 af Kraes4

Perfekt, tusind tak!! 
Jeg forstår det nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-05 23-05-41.png


Svar #5
06. november 2018 af Kraes4

Yes, den havde jeg godt lavet. 
Mange tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Redegør for at et udtryk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.