Kemi

Redoxreaktion???

06. november 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Zn(s)|ZnCl2(m=0,00100 mol*kg-1)AgCl(s)IAg(s)

Højre elektrode: Eh=+0,2225 V

Venstre elektrode: Ev=-0,7628 V

Venstre elektrode: Zn(s)→Zn2++2e- (oxid)

Højre elektrode: Ag++e→Ag(s)  (reduc)

Hvordan afstemmer jeg disse halve reaktionerr, så jeg har bruttroprocessen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af mathon

                 \small \begin{array}{lrcl} \textup{venstre:}&Zn\, _{\textit{(s)}}&\longrightarrow &Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-\\ \textup{h\o jre:}&2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-& \longrightarrow &2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\\\\ \textup{brutto:}&Zn\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}& \longrightarrow &Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #2
06. november 2018 af sansas

Ifølge facit skriver de: Zn+2AgCl=ZnCl2+2Ag

Så er det det samme som det du skrev? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2018 af mathon

På stofform:
                       \small \small \begin{array}{lrcl} &Zn\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, AgCl\, _{\textit{(aq)}}& \longrightarrow &ZnCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Skriv et svar til: Redoxreaktion???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.