Matematik

geometri med vektorer

07. november 2018 af MortenHP00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet vektorene a= (2,6), b=(1,-1), c=(t,1) og d=(3-1)

Bestem tallet t, så vektorene a*c = -4

Bestem tallet t, så vektoren c er vinkelret på på AB


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2018 af AMelev

Indsæt i definitionen af a·b, beregn, sæt ligmed -4 og løs denne ligning mht. t.

Hvad er AB? Du har kun angivet vektorernes koordinater. Hvis du har A's og B's koordinater, bruger du dem til at beregne AB's koordinater.
Generelt \vec{a} \bot \vec{b}\Leftrightarrow \vec{a}\cdot\vec{b}=0. Indsæt og  løs ligningen mht. t.


Skriv et svar til: geometri med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.