Matematik

Koordinatsættet til punktet

07. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal man beregne opgave b) hvor man skal bestemme koordinatsættet til punktet?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2018 af ringstedLC

#0: Rigtig metode, men forkerte udregninger. Plot f og se at f(1) = 1. Se også at tangenten umuligt kan  være det beregnede, da din f' er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-11-07 20-51-30.png


Svar #3
07. november 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Men jeg forstår ikke hvad jeg har gjort forket. Skal man ikke bruge formlen -2x+2 for at beregne hældningskoefficienten. Hvad skal man bruge f'(x) til?

ringstedLC

StoreNord


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2018 af StoreNord

f(x)=2x²-2x+1            
så er
f'(x)=4x-2              f'(x=1) = 4·1 - 2 = 2            som også er tangentens hældning.

Din f(1)  er forkert.


Svar #5
07. november 2018 af Stjerneskud2016

tak!

Jeg fik det nu til y=2x-1

Men opgaven hvor man skal bestemme koordinatsættet til punktet Q er i del uden hjælpemidler. Hvordan skal man beregne det uden at tegne tangenter på grafen?StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2018 af StoreNord

Q ligger hvor parablens hældning (f') er 6.

f'(x)=             4x-2 = 6          ⇒           x = ?


Svar #7
08. november 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Ser det rigtigt ud nu?

StoreNord

Vedhæftet fil:Opgave b.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2018 af ringstedLC

x = 2 OK. Men så skriver du ét (rigtigt) og gør noget andet...(forkert).


Svar #9
08. november 2018 af Stjerneskud2016

Hvordan skal jeg gøre det anderledes, så det bliver helt rigtigt?

ringstedLC

Vedhæftet fil:Koordinatsættet.png

Brugbart svar (1)

Svar #10
08. november 2018 af StoreNord

#7
x=2  skal indsættes i funktionen.


Svar #11
08. november 2018 af Stjerneskud2016

Sådan?

StoreNord

Vedhæftet fil:Opgave 4, 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2018 af StoreNord

Nej.
f(x) = 2x² - 2x + 1
f(2) = 2*2² - 2*2 + 1 = 8-4+1 = 5


Skriv et svar til: Koordinatsættet til punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.