Kemi

Hjælp!!! please

07. november 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal gør reaktionskemaet færdigt, men jeg har siddet med det i så lang tid nu. Nogle der kan hjælpe?

CH3CH2CHOHCH3(aq) + MnO4-(aq) --> CH3CH2COCH3(aq) + Mn2+(aq)

Det er en sur opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

CH3CH2CHOHCH3(aq) + MnO4-(aq) --> CH3CH2COCH3(aq) + Mn2+(aq)

C har OT=0 på venstre side og OT=+2 på højre.

Mn har OT=+7 på venstre side og OT=+2 på højre.

C: 2 op 5 stk

Mn: 5 ned 2 stk

Så vi har

5 CH3CH2CHOHCH3(aq) + 2 MnO4-(aq) --> 5 CH3CH2COCH3(aq) + 2 Mn2+(aq)

Ladningen er -2 på venstre side og +4 på højre, så vi sætter 6 H+ (da det er i sur opløsning) på venstresiden:

5 CH3CH2CHOHCH3(aq) + 2 MnO4-(aq) + 6 H+ --> 5 CH3CH2COCH3(aq) + 2 Mn2+(aq)

Så afstemmer vi O og H ved at sætte 8 H2O på højresiden:

5 CH3CH2CHOHCH3(aq) + 2 MnO4-(aq) + 6 H+ --> 5 CH3CH2COCH3(aq) + 2 Mn2+(aq) + 8 H2O


Skriv et svar til: Hjælp!!! please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.