Matematik

Isolering i ligning

08. november 2018 af labyrinthina - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolere i M i ligningen: 

p = 8000 - 40 M

Er der nogen der kan hjælpe? Det ville gøre mig frygteligt glad! 

Jeg udregninger ved først at isolere: 

p-8000 = -40 M 

Derefter dividere igennem med -40

M = (p-8000) / -40 - men det er et rodet udtryk! Hvordan forsimpler jeg det bedst? 

Mvh

Alice


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

M = (p - 8000) / (-40)  <=>

M = p/(-40) - 8000/(-40)  <=>

M = 200 - p/40

(Jeg ved ikke rigtigt om det er så meget mere simpelt.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af SuneChr

Det er rigtigt nok. Ved at forlænge brøken du skriver med (- 1) , får vi

M=\frac{p-8000}{-40}=\frac{8000-p}{40}
Du skulle (nok) fra starten have flyttet (- 40M) over på venstre side.


Svar #3
08. november 2018 af labyrinthina

Tak! Ved du om  -p/40 kan forsimples yderligere? Jeg vil egentlig gerne bruge den (40) som hældningskoefficiens til en videre beregning:) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af SuneChr

-\frac{1}{40}p=0,025p     der mangler et minustegn foran på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan jo opskrive det som udtrykket for en ret linje:

M = -1/40 * p + 200

Så er hældningskoefficienten -1/40.


Svar #6
08. november 2018 af labyrinthina

Mange tak begge to! Det var en super god hjælp!! 


Skriv et svar til: Isolering i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.