Matematik

Gør rede for

08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet) - Niveau: A-niveau

gør rede for at x3-x2-1/x-1=x2-1/x-1

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2018 af peter lind

Der mangler nogle paranteser


Svar #2
08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet)

der var der ikke i opgaven o.o


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2018 af StoreNord

Brug polynomiers division.
                              Nej. Det duer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af peter lind

#2 Så  se ordentlig efter. Det du har skrevet betyder x3-x2-(1/x) -1 = x2-(1/x)-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2018 af StoreNord

TiHi. Så det er altså rigtigt.


Svar #6
08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet)

ohh, jeg mente x3-x2-1 brøkstreg med x-1 skal gi' x2-  brøkstreg1/ x-1


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2018 af Festino

Vis at

\left(x^2-\frac{1}{x-1}\right)(x-1)=x^3-x^2-1


Svar #8
08. november 2018 af Rimx0041 (Slettet)

her er et billed

Vedhæftet fil:´´´++.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2018 af Festino

Da

\left(x^2-\frac{1}{x-1}\right)(x-1)=x^2(x-1)-\frac{1}{x-1}(x-1)=x^3-x^2-\frac{x-1}{x-1}=x^3-x^2-1

er

\frac{x^3-x^2-1}{x-1}=x^2-\frac{1}{x-1}


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2018 af StoreNord

\\\frac{x^{3}-x^{2}-1}{x-1}=x^{2}-\frac{1}{x-1}=\frac{x^{2}\cdot (x-1)-1}{x-1}\Rightarrow \\ \\x^{3}-x^{2}-1=x^{2} \cdot (x-1)-1=x^{3}-x^{2}-1\; \; \; \; \; quod\; erad \; demonstrantum


Skriv et svar til: Gør rede for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.