Matematik

TRIGONOMETRI

12. november 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan løse denne og samtidig forklare mig det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2018 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2018 af AMelev

#0. Det er en dårlig idé at bruge et kamera til at tage billeder af skærmen med. Der kommer falsk lys, og billedet bliver svært at læse.
Du kan på en Macbook bruge cmd+shift+4 for at tage et billede af den del af skærmen, som du skal bruge. 
På en Windowsmaskine kan du bruge Klippeværktøjet.

Så vidt, jeg kan se, kender du alle 3 sider i trekanten, så cos-relationen kan anvendes til bestemmelse af vinklerne.

Benyt sin-formlrn til beregning af arealet.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2018 af StoreNord

a)   Cosinus-relationen siger:
               322 = 262 +322 -2·25·32·cos(D)           isoler cos(D), og brug cos-1 på begge sider.

b)   Bestem vinkel E på samme måde.

c)   Brug appelsin-formelen.               Areal = ½·a·b·sin(C)


Svar #4
12. november 2018 af lærlektien (Slettet)

Tak for de kloge ord rundt omkring...


Svar #5
12. november 2018 af lærlektien (Slettet)

ved i om dette kan gøres på wodmat altså løses


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2018 af AMelev

Ja, det kan det. 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #7
12. november 2018 af lærlektien (Slettet)

Tk jeg prøver lige og se om jeg kan hitte ud af det :)


Svar #8
12. november 2018 af lærlektien (Slettet)

Men så er opgaven jo løst når Wordmat udregner dette Ik?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2018 af AMelev

Jo men du skal jo skrive forklarende tekst og svare på spørgsmålene.


Svar #10
12. november 2018 af lærlektien (Slettet)

ok...synes det er svært


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2018 af mathon

                            \small \begin{array}{llrcl} a)&\textup{vinkel D}&D&=&\cos^{-1}\left ( \frac{c^2+e^2-d^2}{2\cdot c\cdot e} \right )\\\\ b)&\textup{vinkel E}&E&=&\cos^{-1}\left ( \frac{c^2+d^2-e^2}{2\cdot c\cdot d} \right )\\\\ c)&\textup{areal}&T_{CDE}&=&\frac{d^2}{2} \cdot \frac{\sin(E)\cdot \sin(D+E)}{\sin(D)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2018 af AMelev

#0 Benyt Areal = ½·d·e·sin(C).
Du får svært ved at forklare formlen i #11.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. november 2018 af mathon

detaljer:
           For trekant ABC:
                                            \frac{b}{\sin(B)}=\frac{a}{\sin(A)}

                                            b=a\cdot \frac{ \sin(B)}{\sin(A)}

                                            T_{ABC}=\frac{a}{2}\cdot b\cdot \sin(C)

                                            T_{ABC}=\frac{a}{2}\cdot a\cdot \frac{ \sin(B)}{\sin(A)}\cdot \sin(C)

                                            T_{ABC}=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{ \sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)} \textup{som er anvendelig med kendskab til en side og to vinkler,}

\textup{da:}   
                                            T_{ABC}=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{ \sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}=\frac{b^2}{2}\cdot \frac{ \sin(A)\cdot \sin(C)}{\sin(B)}=\frac{c^2}{2}\cdot \frac{ \sin(A)\cdot \sin(B)}{\sin(C)}
\textup{og}
                                            \sin(180\degree-(A+B))=\sin(A+B)

                                            \sin(180\degree-(A+C))=\sin(A+C)

                                            \sin(180\degree-(B+C))=\sin(B+C)?
\textup{og bliver p\aa \ formen:}
                                            T_{ABC}=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{ \sin(B)\cdot \sin(A+B)}{\sin(A)}=\frac{b^2}{2}\cdot \frac{ \sin(B+C)\cdot \sin(C)}{\sin(B)}=\frac{c^2}{2}\cdot \frac{ \sin(A)\cdot \sin(A+C)}{\sin(C)}


Skriv et svar til: TRIGONOMETRI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.