Kemi

Opskriv ligevægtsloven for reaktionerne

12. november 2018 af kamal2001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv ligevægtsloven for reaktionerne og angiv enheden for K:

CaCO3 <-> CO2 + CaO

CO2 + C <-> 2CO

NH3 + H2O <-> NH4+ + OH-

MgBr2 <-> Mg2+ + 2Br

-----

Håber en venlig sjæl kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2018 af mathon

           \small CaCO_3\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; CO_2\, _{\textit{(g)}}\;+\; CaO\, _{\textit{(s)}}

           \small \left [ CO_2 \right ]=\{K\}M


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2018 af mathon

           \small \small CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; C\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; 2\, CO\, _{\textit{(g)}}

           \small \frac{\left [ CO \right ]^2}{\left [ CO_2 \right ]}=\{K\}M


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2018 af mathon

           \small NH_3\, _{\textit{(g)}}\; + \; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons\; N{H_4}^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

            \small \left [ N{H_4}^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=\{K\}M^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2018 af mathon

           \small MgBr_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Mg^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; + \; 2\, Br^-\, _{\textit{(aq)}}

            \small \left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ Br^- \right ]^2=\{K\}M^3


Skriv et svar til: Opskriv ligevægtsloven for reaktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.