Matematik

Omskrivning af ligning

14. november 2018 af kurtw - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har en op der lyder: 

"Gør rede for ved en passende omskrivning, at differentialligningen (1) er lineær og af første orden, og benyt panserformlen til at opskrive et generelt udtryk for den fuldstændige løsning, hvor de ovenfor indførte konstanter og funktioner indgår."

Ligningen er lagt op som billede. 
Mit spørgsmål hvordan retfærdiggøre jeg en løsning med panserformlen, for mig at se er der et led for meget?

Vedhæftet fil: matt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2018 af peter lind

4*106T'(t)+500*T(t) = 500*Tu(t) + Q(t)

p(t) = 500/4*106

q(t) = Q(t)/4*106


Svar #3
14. november 2018 af kurtw

Hvad så med 500*T_u(t), indgår det ikke i panserformlen?

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2018 af peter lind

Undskyld Jeg glemte åbebart den. q(t) = (500*Tu(t)+Q(t))/4*106


Svar #5
14. november 2018 af kurtw

Tak - giver mening

Skriv et svar til: Omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.