Kemi

Bjerrumdiagrammer

14. november 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der står at ved punktet pH=pKs, så skal der ske den største omdannelse af CH3COOH til CH3COO- for at fremkalde en given lille pH-ændring, dvs. pufferkapaciteten er maksimal i dette punkt.

Hvorfor er det, at der skal ske den største omdannelse? Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af mathon

Det ligger i 
                        \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                             \small pH=\left\{\begin{array}{lrcc} pK_s&\textup{for }\tfrac{n_b}{n_s}&=&1\\ pK_s-1&\textup{for }\tfrac{n_b}{n_s}&=&10^{-1} \\pK_s+1& \textup{for }\tfrac{n_b}{n_s}&=&10 \end{array}\right.

for
                             \small 0.1<<\tfrac{n_b}{n_s}<<10\quad\textup{ er } -1<<\Delta pH<<1

dvs af
størrelsesorden
                             \small \left |\Delta pH \right |<0.05
                         

                                          


Skriv et svar til: Bjerrumdiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.