Matematik

Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

16. november 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hæv parentesen og reducer mest mulig
 1. −8(−b + 1) 
 2. (1 − 5)a
 3. −(a − b) + b(a − b) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2018 af StoreNord

Det tal udenfor parentesen skal ganges med hvert led inde i parentesen.


Svar #2
17. november 2018 af Danmark2018

Men jeg forstår det ikke når det er med bogstaver

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2018 af masteren123

1. 8b-8

2. a-5a

3. -a+b+ba-b2


Svar #4
17. november 2018 af Danmark2018

Undskyld, jeg forstår ikke hvordan man gør kunne du give mig et eksempel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2018 af ringstedLC

#2 Men jeg forstår det ikke når det er med bogstaver

Se her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2018 af ringstedLC

#3: 2. kan reduceres:

\begin{align*} a-5a &= -4a\\ (1-5)a &=(-4)a=-4a \end{align*}

Her kan parentesen udregnes og hæves.

Eller der er ganges ind, hæves og reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2018 af ringstedLC

1. Her kan du ikke hæve parenteserne, før der er ganget ind.

\begin{align*} &-(a-b)+b(a-b)= \\ &-1\cdot (a-b)+b\cdot (a-b)= \\ &(a-b) (-1+b)= \\ &-a+ab+b-b^2 \\ eller: \\ &-1\cdot (a-b)+b\cdot (a-b)= \\ &(-a+b)+(ab-b^2)= \\ &-a+b+ab-b^2 \end{align*}


Svar #8
23. november 2018 af Danmark2018

Er svaret så -a+ab+b-b2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2018 af ringstedLC

Ja!

i #7 er det selvfølgelig opg. 3. Den kan også reduceres ved at sætte udenfor en parentes:

\begin{align*} -(a-b)+b(a-b) = \\ -1\cdot (a-b)+b\cdot (a-b) = \\ (a-b)\cdot (b-1) \end{align*}

Om dette er kortere end #7 afgør du selv.


Svar #10
25. november 2018 af Danmark2018

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2018 af ringstedLC

Velbekommen, - kom selv med et forsøg næste gang, så kigger vi på det.


Skriv et svar til: Hej, har virkelig brug for hjælp til dette! Tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.