Matematik

Koordinatsættet

17. november 2018 af Emil2345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heyyy. 

Jeg skal løse denne opgave og har skrevet hvad jeg fik projektionen til men ved ikke lige hvordan overgang fra det til koordinat er. 

Håber der er nogle som vil hjælpe mig

Vedhæftet fil: koordinatsæt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af oppenede

a's koordinatsæt er (2, 3)

Den projektion du har angivet er forkert. Den ville være rigtig, hvis brøken havde været 4/5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2018 af mathon

              \mathbf{a}\cdot \mathbf{b}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=2\cdot (-1)+3\cdot 2=4\qquad \mathbf{b^2}=5

              \mathbf{a}_{\mathbf{b}}=\frac{\mathbf{a\cdot \mathbf{b}}}{\mathbf{b^2}}\cdot \mathbf{b}=\tfrac{4}{5}\cdot \mathbf{b}=\tfrac{4}{5}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -\frac{4}{5}\\ \frac{8}{5} \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.