Matematik

Ligningen for tangenten

20. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan skal man lave opgave b)? Jeg kan ikke få det til at passe

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Ligningen for tangenten.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af Festino

Hvad er spørgsmålet i b)? Ønsker du at finde f'(2)?

Da f'(x)=2x^2-2x+2, er

f'(2)=2\cdot 2^2-2\cdot 2+2=8-4+2=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2018 af ringstedLC

Din ide er rigtig. Løs 2. gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2018 af mathon

       \small f{\, }'(x)=2x^2-2x+2

\small \textup{for den \textbf{anden} tangent}
\small \textup{g\ae lder:}
                                           \small f{\, }'(x)=2x^2-2x+2=2\qquad x\neq 0

                                           \small x^2-x+1=1

                                           \small x^2-x=0

                                           \small x(x-1)=0\qquad x\neq0

                                           \small x=1
\small \textup{R\o ringspunktets f\o rstekoordinat til den \textbf{anden} tangent med h\ae ldningskoefficient 2 er \textbf{{\color{Red} 1}}.}

                                           


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.