Kemi

Reaktionskema af afbrænding af heroin.

21. november 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave, og jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse den. 

1. Beregn den molare masse for heroin.

Det har jeg så gjort. 

Heroin - C21H23NO5

Molarmassen for C = 12,011 * 21 = 252,231

Molarmassen for H = 1,088 * 23 = 25,024

Molarmassen for O =  15,999 * 5 = 79,995

Molarmassen for N = 14,007

252,231 + 25,024 + 79,995 = 357,25

Molarmassen bliver 257,25 g/mol

Det næste spørgsmål er: Opskriv reaktionsskemaet for den fuldstændige afbrænding af heroin.

Hvordan gør jeg det så?


Svar #2
21. november 2018 af umpalumpa18 (Slettet)

Jeg forstår det ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2018 af mathon

fuldstændige afbrænding:

                        \small 4\, C_{21}H_{23}NO_5\, _{\textit{(s)}}\; +\; 101\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \longrightarrow \; 84\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\;4\, NO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; \, 46H_2O\, _{\textit{(g)}}                                       


Skriv et svar til: Reaktionskema af afbrænding af heroin.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.