Matematik

Hjælp hjælp hjælp til matematik opgaver!!

21. november 2018 af hjorthpetersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har virkelig brug for hjælp til nogle opgaver, da jeg er super dårlig til matematik. Der må meget gerne være udregning. :)

Opgave 1: Bestem hældningskoefficienten for den rette linje, er graf for den lineære funktion "f", og går gennem punkterne (3,7) og (12,10). 

Opgave 2: Reducér udtrykket, 5-2a * (3+a) 

Opgave 3: I en model kan udviklingen i antallet af gymnasieelever i Danmark i perioden 2005-2012 beskrives ved: f(x) = 3679x+61112. Hvor f(x) angiver antallet af gymnasieelever i Danmark til tiden x år efter 2005. Det oplyses, at der var 89837 gymnasieelever i Danmark i år 2013. Bestem den relative afvigelse mellem det faktiske antal gymnasieelever og modellens bud på antal gymnasieelever. 

Tak på forhånd! Og jeg undskylder fordi der er lidt meget matematik.. ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2018 af StoreNord

Opgave 1)
           Et linjestykke som går fra (3,7) til (12,10) har hældningen:

                                               a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{10-7}{12-3}=\frac{3}{9}=\frac{1}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2018 af mathon

Opgave 1

                         \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\tfrac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 3&7&12&10&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2018 af StoreNord

Opgave 3)
                             (f(8) - y(A)) / f(8) 100 =0.78


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2018 af StoreNord

-Ups


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2018 af StoreNord


Skriv et svar til: Hjælp hjælp hjælp til matematik opgaver!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.