Matematik

Koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

25. november 2018 af glife (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal bearbejde opgave b.

- Opgave a. er lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af StoreNord

Når du kender monotoniforholdene, kan du måske nøjes med at finde det eneste sted f har hældningen ½.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af AMelev

Du får oplyst tangenthældningen og dermed f '(x0). 
Løs ligningen mht. x0 for at bestemme røringspunktets 1.koordinat.

Indsæt det fundne x0 i f(x) for at bestemme 2.koordinaten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af oppenede

Isoler x0 i ligningen f '(x0) = 1/2.

Røringspunktet er (x0, f(x0))


Svar #4
25. november 2018 af glife (Slettet)

Hvordan isolere jeg x0? i f'(x0)=1/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2018 af StoreNord

f'(x_{0})=\frac{x_{0}-1}{x_{0}}=\frac{1}{2}               gang over kryds


Skriv et svar til: Koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.