Matematik

Lineære funktioner, hjælp guysss

28. november 2018 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for en smule hjælp til noget med lineære funktioner. Spørgsmålet lyder sådan her - Angiv en forskrift for den lineære funktion f, for linjen gennem A og B

1) A (-1; 2) og B (-5; 6)

Jeg har haft en smule om det, men jeg kan simpelhen ikke huske hvordan man gør, håber i kan hjælpe mig en smule!


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2018 af 123434 (Slettet)

Benyt a=(y2-y1)/(x2-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af oppenede

Samt
   y = y1 + a(x - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af mathon

                     \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -1&2&-5&6&a=&b=&y= \end{array}


Skriv et svar til: Lineære funktioner, hjælp guysss

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.