Matematik

Maple opgaver (Matematik)

28. november 2018 af taco1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, nogen der kan finde ud af matematik-programmet, Maple? Har et par opgaver der skal afleveres fredag, men er ikke helt så god til Maple endnu, så kan ikke løse dem på egen hånd.

----

Opgaverne lyder som følgende:

Opgave 10: I en model for de aktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion 

f(x)=ax+b

a) Bestem en forskrift for f

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.

Opgave 2: 

En funktion f har forskriften

f(x)=7x+b

hvor b er et tal. Punktet (3,31) ligger på grafen for 

Bestem tallet b

Opgave 1:

Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis grafen går gennem punkterne - A(-2,1) og B(4,13)

---

Håber ikke opgaverne lyder for svære, men hvis du har nogle svar, (helst i Maple), så vil jeg sætte stor pris på det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af mathon

Opgave 1:

                     \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline -2&1&4&13&a=&b=&y= \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2018 af mathon

Opgave 2:

                \small y=7x+b

                \small 31=7\cdot 3+b\, ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af Soeffi

#0...

Opgave 10: I en model for de aktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion 

f(x)=ax+b

a) Bestem en forskrift for f

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år...

se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1232436


Skriv et svar til: Maple opgaver (Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.