Matematik

Lineær funktion

08. september 2012 af annekrogh93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende opgave, som jeg ikke er sikker på jeg har regnet rigtig?

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion:
F(x) = ax+b
X betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f(2,9) = 19 og f(8,7) = 76

a) bestem en forskrift for f. 
-> her har jeg fået = f(x) = 9,828 * x + (-9,5012) ?? 

b) b) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år. 

jeg kan af gode grunde ikke regne opgave b) hvis ikke opgave a) er rigtig :)

 

 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af mathon

    der gælder
 
                                             2,9·a + b = 19

                                             8,7·a + b = 76                         subtraher ligningerne ............


Svar #2
08. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

mange tak for hjælpen, men jeg ved altså ikke hvad subtraher betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af mathon

            \small y=\tfrac{285}{29}x-\tfrac{19}{2}


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.