Matematik

Hvad er forskellen: P(2,3) og P(2,f(2))

28. november 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hvad er forskellen på måden disse punkter er skrevet op? Jeg skal finde tangentligningen til en parabel, der har punkt i P(2,f(2)), men jeg har kun løst opgaver, hvor punktet er skrevet op som P(2,2) eller P(2,3)... Betyder f'et at man skal regne anderledes, eller er det det samme som hvis der ikke var?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2018 af mathon

          \small P(2,f(2))=(2,a\cdot 2^2+b\cdot 2+c)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvis f(2) = 3, er det to måder at skrive det på.

P(2,f(2)) betyder: udregn  f(2) og indsæt værdien som andenkoordinat til P, altså, hvis f(2) = 3, så er P(2,f(2)) = P(2,3).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2018 af mathon

tangentigning i (2,f(2):

                                     \small y=(2a\cdot 2+b)(x-2)+a\cdot 2^2+b\cdot 2+c

                                     \small y=(4a+b)x+\left (4a+2b+c-8a-2b \right )

                                     \small y=(4a+b)x+\left (c-4a \right )


Svar #4
28. november 2018 af inneedofhelp123

#2

Hvis f(2) = 3, er det to måder at skrive det på.

P(2,f(2)) betyder: udregn  f(2) og indsæt værdien som andenkoordinat til P, altså, hvis f(2) = 3, så er P(2,f(2)) = P(2,3).

Tusind tak!

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2018 af SuneChr

Det grafiske billede af funktionen f kan generelt beskrives ved punktmængden:
         { (x , y) | ∀ x ∈ Dmf : y = f (x) } 


Skriv et svar til: Hvad er forskellen: P(2,3) og P(2,f(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.