Matematik

Røringspunkt for cirkel og linje

29. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Cirklens ligning: (x-4)^2+(y-3)^2=8

Retningsvektoren er 1 og vores tangenter skal være parallele med retningsvektoren, så tangentens x=1

Tangenternes ligning: f(x)=x+b

Hvordan finder jeg frem til b? Jeg skal have 2 b værdier for 2 forskellige tangenter.

Vedhæftet fil: SP4.png

Svar #1
29. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

Aha, fik det regnet ud med afstandsformlen.


Skriv et svar til: Røringspunkt for cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.