Matematik

Hvis du kan hjælp med mat, så ville det være fedt

29. november 2018 af Usman66 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner. jeg  er gået i stå med denne opgave og kan ikke komme vidre. og jeg forstår den heller ikke rigtig. 

Er der nogen herfra som kan hjælp? tak

I 2005 var en families elforbrug 4770 kWh.
i de følgende år faldt familiens elforbrug med 2% pr.år 

A) Indfør passende betegnelser og opstil en model til at beskrive udviklingen i familien elforbrug


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af oppenede

Prøv at reducere 4770 med 2% nogle gange, så du får talpar af formen:  (årstal, elforbrug)

Hvis du indsætter sådanne talpar i et koordinatsystem, så kan du måske bedre se hvad der sker.


Svar #2
29. november 2018 af Usman66 (Slettet)

forstår ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af mathon

          \small f(x)=4770\cdot\left ( (100-2)\cdot 10^{-2} \right )^x=4770\cdot0.98^x


Svar #4
29. november 2018 af Usman66 (Slettet)

ville det her være vores formel?

k = k0 *(1+ r)*n

og hvor får du 10 fra?


Svar #5
29. november 2018 af Usman66 (Slettet)

og 100?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2018 af mathon

Indfør passende betegnelser og opstil en model til at beskrive udviklingen i familiens elforbrug

          \small f(x)=4770\cdot\left ( (100-2)\cdot 10^{-2} \right )^x=4770\cdot0.98^x

hvor f(x) er familiens elforbrug i kWh x år efter år 2005.


Svar #7
29. november 2018 af Usman66 (Slettet)

undskyld jeg måske lyder dum her men 

1) jeg har fårstet meget mere ind jeg gjord før, men det jeg ikke forstår er at hvor du får 10 og -2 fra

2) og hvilken formel er det:) undskyld hvis jeg giver dig stress 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2018 af ringstedLC

#7 1) I din renteformel i #4 skal din rente r i % omregnes til decimaltal:

\begin{align*} f(x) &= 4770\cdot \left ( (100-2)\cdot 10^{-2} \right )^x \\ f(x) &= 4770\cdot \left ( 98\cdot 0.01 \right )^x = 4770\cdot \left ( \frac{98}{100} \right )^x \\ f(x) &= 4770\cdot 0.98^x \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Hvis du kan hjælp med mat, så ville det være fedt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.