Matematik

Trigonometri, plangeometri og vektorregning

30. november 2018 af magnussejr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har altid haft svært ved Trigonometri, plangeometri og vektorregning, og har en opgave for, hvor jeg skal svare på opgaverne (vedhæftet): Håber nogen kan fremvise udregninger og svar m.m. også forklare ud fra det, så jeg kan forstå det til en anden gang, i stedet for at man henvender til en video :).

Håber en sart sjæl kan få mig på rette vej.

Vh

Vedhæftet fil: Opgavesæt.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af SuneChr

Er der ingen af de syv spørgsmål, du kan besvare eller ta' hul på, f.eks. opgave 2, b) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2018 af mathon

Bemærk i opgave 2

              \small \textup{\textbf{\textsl{Vinklen mellem to linjestykker er lig med vinklen mellem deres normaler.}}}


Svar #3
30. november 2018 af magnussejr (Slettet)

Nej forstår virkelig intet. Ingen der vil hjælpe?


Svar #5
30. november 2018 af magnussejr (Slettet)

Jamen hvordan beregner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2018 af mathon

Opgave 1:
                      \small \left | BD \right |=\sqrt{\left | AB \right |^2+|AD|^2-2\cdot \left |AB \right |\cdot \left | AD \right |\cdot \cos(A)}

                      \small \left | BD \right |=\sqrt{4.50^2+7.50^2-2\cdot 4.50\cdot 7.50\cdot \cos(98\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2018 af mathon

vinkel v:
                  \small T_{BCD}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | BC \right |\cdot \left | BD \right |\cdot \sin(v)=34-\tfrac{1}{2}\cdot\left | AB \right |\cdot \left | AD \right |\cdot \sin(A)

                  \small \tfrac{1}{2}\cdot8.50\cdot9.27\cdot \sin(v)=34-\tfrac{1}{2}\cdot4.50\cdot 7.50\cdot \sin(98\degree)

                  \small 39.40\cdot \sin(v)=34-16.71=17.29

                  \small v=\sin^{-1}\left(\frac{17.29}{39.40}\right)


Skriv et svar til: Trigonometri, plangeometri og vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.