Matematik

Vinkler

30. november 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er vinkel A=62 grader side c=5 og side b=7

Bestem side a og Vinkel C, hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2018 af peter lind

brug cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2018 af oppenede

Der er en cosinusrelation som giver en sammenhæng mellem   A, a, b og c.
Med det du har fået givet, er der dermed kun en ubekendt, som du så kan isolere i cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2018 af mathon

          \small a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}

          \small C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b } \right )


Skriv et svar til: Vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.