Matematik

Hvordan angiver man en andengradsligning?

01. december 2018 af Magnusdahll - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man angive en andengradsligning der har løsningerne -2 og 3?

Skal jeg benytte mig af nulreglen? Hvis ja, hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af mathon

                    \small a\cdot \left (x+2 \right )\cdot \left ( x-3 \right )=a\cdot \left ( x^2-x-6 \right )


Svar #3
01. december 2018 af Magnusdahll

#2

                    \small a\cdot \left (x+2 \right )\cdot \left ( x-3 \right )=a\cdot \left ( x^2-x-6 \right )

Hvad er det for nogle regler du har benyttet dig af for at finde frem til det her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2018 af mathon

Når en andengradsligning
                                             \small ax^2+bx+c=0
har rødderne
                                             \small \alpha \textup{ og }\beta
kan venstresiden
faktoriseres:
                                             \small a\cdot (x-\alpha )\cdot \left (x-\beta \right )

                       


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2018 af ringstedLC

#3: To toledede størrelser ganges med hinanden ved at gange hvert led for sig.


Svar #6
01. december 2018 af Magnusdahll

#5

#3: To toledede størrelser ganges med hinanden ved at gange hvert led for sig.

Undskyld men jeg forstår ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2018 af ringstedLC

Du spørger efter regler til #2. I #4 får du en - og i #5 en anden.


Skriv et svar til: Hvordan angiver man en andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.