Matematik

Løs ligning

01. december 2018 af naja10 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en ligninh der hedder følgende: 5-2x=4(x-2)+1. Jeg er bare løst fast i den og kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af janhaa

5-2x = 4x-8 +1

6x = 12

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af mathon

                             \small \small \begin{array}{rcll} 5-2x&=&4(x-2)+1&\textup{der subtraheres 1}\\\\ 4-2x&=&4(x-2)&\textup{der ganges ind i parentesen, som efterf\o lgende h\ae ves}\\\\ 4-2x&=&4x-8&\textup{der adderes 2x}\\\\ 4&=&6x-8&\textup{der adderes 8}\\\\ 12&=&6x&\textup{der divideres med 6}\\\\ \frac{12}{6}&=&x\\\\ x&=&2 \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.