Matematik

hjælp til ligning

01. december 2018 af hng90210 - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med at løse dette ligningssystem?:

y=7x+5         og         y=5x+7

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af StoreNord

Sæt de to højre-sider lig med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af mathon

       \small 7x+5=y=5x+7

       \small 2x=2

       \small x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Cecilie0000

7x+5=5x+7

7x+5-5=5x+7-5

7x=5x+2

7x-5x=5x+2-5x

2x=2

2/2 = 1

x=1


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2018 af ringstedLC

#3: I næstsidste linje forsvinder x. Det mås man ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2018 af Cecilie0000

#4: Nej, det ved jeg godt. Glemte bare at skrive den ind :))

Svar #6
02. december 2018 af hng90210

#4

#3: I næstsidste linje forsvinder x. Det mås man ikke!

hvordan skal det så skrives op?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2018 af Cecilie0000

7x+5=5x+7

7x+5-5=5x+7-5

7x=5x+2

7x-5x=5x+2-5x

2x=2

2x/2 = 1

x=1


Svar #8
02. december 2018 af hng90210

tak:)


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.