Matematik

opgave 3

02. december 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en virksomhed producere beskyttelseshylstre til telefoner. markedsopgørelser har vist, at hvis de sættes til en pris på 40 kr. så vil der være en efterspørgelse på beskyttelseshylstrene på 3600 stk. men hvis prisen sættes til 60 kr. så vil der være en efterspørgelse på beskyttelseshyltrene på 3000 stk. 

a) bestem en lineær efterspørgelsesfunktion, der beskriver situationen omkring salget af beskyttelseshyldrene 

b) bestem ud fra denne efterspørgselsfunktion en prisfunktion 

c) hvor mange enheder kan virksomheden højest afsætte 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af AMelev

Sæt x = stk.pris/kr  og y = e(x) = efterspørgsel
a) Du kender så to punkter (x1,y1) = (40,3600) og (x2,y2) = (60,3000)
Insdsæt i formlen for a og b for en lineær funktion.

b) e(x) = a·x + b. Løs ligningen y =  mht. pris x

c) Det spørgsmål forstår jeg ikke meningen med. Hvis efterspørgselsfunktionen er lineær, har den i princippet ikke noget maksimum.
Måske skulle spørgsmålet være gået på maksimal omsætning?


Skriv et svar til: opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.