Matematik

opgave 8

02. december 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en virksomhed producere paraplyer. markedsundersøgelser har vist at hvis disse sættes til en pris på 112 kr. så vil der være en efterspørgelse, m, på paraplyer på 2460 stk. men hvis prisen sættes til 142 kr. så vil der være en efterspørgelse på paraplyer på 1040 stk. omkostningerne ved produktion af paraplyer fordeler dig på 3000 kr. i faste udgifter og 98 kr. pr. produceret paraply 

a) bestem en lineær efterspørgelsesfunktion, der beskriver situationen omkring salget af paraplyerne 

b) bestem en funktion, der giver omkostningerne s(m) som funktion af afsætningen, m 

c) bestem ud fra denne efterspørgelsesfunktion en prisfunktion 

d) hvad er virksomhedens størst mulige overskud 

e) ved hvilken afsætning, m, opnås dette

f) hvad skal prisen på en paraply sættes til, hvis man skal kunne opnå det størst mulige overskud 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af mathon

                \small \begin{array}{c|c|c|c|c|c|c|c|} a)&p_1&m_1&p_2&m_2&a=\frac{m_2-m_1}{p_1-p_2}&b=m_1-a\cdot p_1&m=ap+b\\ \hline &112&2460&142&1040&a=&b=&m= \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af mathon

korrektion for tastefejl

                \small \small \begin{array}{c|c|c|c|c|c|c|c|} a)&p_1&m_1&p_2&m_2&a=\frac{m_2-m_1}{p_2-p_1}&b=m_1-a\cdot p_1&m=ap+b\\ \hline &112&2460&142&1040&a=&b=&m= \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2018 af mathon

   \begin{array}{c|c|c|c|c|c|c|c|} a)&p_1&m_1&p_2&m_2&a=\frac{m_2-m_1}{p_2-p_1}&b=m_1-a\cdot p_1&m=ap+b\\ \hline &112&2460&142&1040&a=\frac{1040-2460}{142-112}=-\frac{142}{3}&b=2460-\left (\frac{-142}{3} \right )\cdot 112=\frac{23284}{3}&m(p)=-\frac{142}{3}p+\frac{23284}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2018 af mathon

b)
             \small s(m)=98m+3000


Skriv et svar til: opgave 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.