Matematik

om at bestemme regneforskrift

03. december 2018 af gabigabi (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Er der en som kan hjælpe med hvordan jeg sætter dem op, så jeg får en forståelse af det?

Bestem regneforskrifter:

a f(x) er 5 større end x

b f(x) er 1 mindre end x

c  f(x) er det tredobbelte af x

d f(x) er det halve af x minus 2

e Jeg tjener 50 kr. mere end Bo

f Jeg får 6 kr. mindre end Lene

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2018 af mathon

a)
            \small f(x)=x+5


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2018 af mathon

b)

            \small \small f(x)=x-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2018 af AMelev

a) f(x) = x + 5

Prøv så selv b) -d)

e) Bo: x og Jeg: f(x) jf. a) f(x) = ...

f) Lene: x og Jeg: f(x) jf. b) f(x) = ...


Svar #4
03. december 2018 af gabigabi (Slettet)

Fedt tak vil det sige at

e) er 

f(x) = x+50 ? kan man lave den sådan?

og er det korrekt at d) f(x)=x*0,5 -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2018 af AMelev

Yes! :)

Men i e) og f) skal du huske at angive, hvad x og f(x) står for. Du kunne jo have valgt omvent Jeg: x og Bo: f(x), og så havde forskriften set anderledes ud.


Skriv et svar til: om at bestemme regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.