Kemi

Boiling point

04. december 2018 af slaskdask (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har ingen ide om hvordan denne opgave skal løses udover man har formlen

Tb = Kb*m

Er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af mathon

M\left (C_{12}H_{11}O_{11} \right )=\textup{SUM}\left ( \{12,22,11\}* \{12.011,1.008,15.999\} \right )\tfrac{g}{mol}=342.297\; \tfrac{g}{mol}

68 g sirup pr 32 g vand
giver molaliteten:
                                       \frac{68\; g\textup{ sirup}}{32\; g\textup{ vand}}=\frac{\left (68\; g \textup{ sirup} \right )\cdot 31.25}{\left (32\;g\textup{ vand} \right ) \cdot 31.25}=\frac{2125\; g\textup{ sirup}}{1000\; g\textup{ vand}}

\textup{antal mol sirup pr 1000 g vand}:

                                       n=\frac{2125\; g}{342.297\; \tfrac{g}{mol}}=6.2\; mol

\textup{Siruppens molalitet:}
                                       \textup{molalitet}=\frac{6.2\; mol}{1\; kg}=6.2\; m

\textup{Kogepunktsforh\o jelse:}
                                       \small \Delta T=K\cdot m=\left ( 0.51\; \tfrac{C\degree}{m} \right )\cdot (6.2\; m)=3.16\; C\degree

\textup{Siruppens kogepunkt ved 760 mm Hg:}

                                        \small T_{kogepunkt}=\left ( 100+3.16 \right )C\degree=103.16\; C\degree
                      

                                                  


Skriv et svar til: Boiling point

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.