Matematik

Omskrive cirklens ligning

04. december 2018 af Guest123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke, hvad jeg gør forkert her.


En cirkel har ligningen (x+6)^2+(y-3)^2=25.
a) Bestem cirklens radius og koordinaterne for cirklens centrum.

Jeg fandt r =5 og koordinaterne til at være (-6, 3), hvis det da overhovedet er rigtigt.


b) Udregn parenteserne om omskriv cirklens ligning til ovenstående form.
Da (x + 6)2 er det samme som den første kvadratsætning: (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab, og da (y - 3)2 er det samme som anden kvadratsætning: (a - b)2 = a2 + b2 - 2ab, bliver ligningen:
x^2+6^2+2·x·6+y^2-3^2-2·y·(-3)=0
x^2+36+12x+y^2+9+6y=0


6^2+12·6+3·3+6·3+20=155

Meningen var, at det skulle give 0, men det gør det ikke, og det betyder, at jeg regnet forkert. Hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2018 af peter lind

Den sidste ligning er helt forkert. Højre side er stadig 25. Det skal du trækker over på på venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2018 af AMelev

#0 Og så har du srevet -32, selv om du i formlen korrekt skriver (eller rettere mener) +b2.


Svar #3
04. december 2018 af Guest123 (Slettet)

#1
Den sidste ligning er helt forkert. Højre side er stadig 25. Det skal du trækker over på på venstre side
Bliver det ikke 20, når 25 kommer over på den anden side? 36 + 9 - 25 = 20

Svar #4
04. december 2018 af Guest123 (Slettet)

Hvordan skal ligningen se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2018 af peter lind

Du skal bare fortsætte med den foregående ligning med rettelser. Derefter skal du reducere ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2018 af AMelev

#3 Jo tallet er 20
(x + 6)2+(y - 3)= 25 ⇔ x2 + 36 + 12x + y2 + 9 - 6y = 25 ⇔ x2 + y2 + 12x - 6y + 20 = 0


Skriv et svar til: Omskrive cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.